Uitleg over een sessie met Psilocybine

Wat kun je ervaren bij gebruik van Psilocybine ?

De mate van invloed van de stof is bij iedereen anders. Er kan niets afgedwongen worden, datgene gebeurt wat voor jou mogelijk is op dat moment.Het universum kiest wat jij zal ervaren. 
Je gaat onder invloed van de psychoactieve stof met je aandacht naar binnen. Je kunt prachtige visuals zien en een diep gevoel van vrede en ontspanning ervaren. Maar het is ook  belangrijk te beseffen dat de werking kan leiden tot confrontaties met jezelf, waarbij emoties naar boven kunnen komen, zoals angst, verdriet, onzekerheid. Dit gebeurt door middel van beelden, woorden die spontaan opkomen, fysieke sensaties of emoties. Je beleefd jezelf en je omgeving intenser. Daarom is het belangrijk dat je begeleid wordt. Dat je veiligheid ervaart door de aanwezigheid van een ervaren persoon.

Wat is Psilocybine?

De Psilocybine is de werkzame stof in de truffel ( en in paddo’s) die voor een geestverruimend effect zorgt. Psilocybine werkt op de Serotonine HTP 2 alfa receptor. Deze houdt verband met bijzondere staten van bewustzijn. Psilocybine is uitgebreid onderzocht aan de Hopkins University. Het is niet verslavend en uiterst veilig. Legaal in NL.

Inname: de beste manier om truffels te nemen is door er een soort thee van te trekken en op een nuchtere maag te drinken. 

Set en setting

De sessie is individueel of maximaal 6 personen . Alles is energie en trilling. Daarom werken wij niet met grote groepen.  1 van de belangrijkste aspecten bij het gebruik van Psilocybine is die van “set” en “setting”. “Setting” laat zich vertalen naar de omgeving en geeft aan dat deze erg belangrijk is voor het effect. Een rustige warme sfeer die een gevoel van veiligheid geeft. Een begeleider die vertrouwen wekt. 

Een ruimte waar geen onverwachte dingen kunnen gebeuren. De huiskamersfeer werkt goed, steriele klinieken werkt niet. Daarom houden wij de sessies in de sfeervolle ruimtes van Centrum Asclepeion.

“Set” gaat meer over de mentale toestand van degene die de Psilocybine gebruikt. Wat zijn de verwachtingen, ideeën en gevoelens vooraf aan de ervaring. De beste ervaringen ontstaan wanneer je jezelf kan overgeven, op een nieuwsgierige manier ermee kan omgaan.  Wanneer er een duidelijke intentie wordt uitgesproken. Een “intentie” is een bijzondere zuivere bedoeling vanuit het hart. Je zintuigen zijn gevoeliger tijdens de sessie. Dat kan een intensere ervaring geven van je omgeving, muziek en geur. We begeleiden de sessie met spirit music en een natuurzuivere geur. Enige tijd na een sessie is er mogelijkheid voor een integratiegesprek. De ervaringen uit een sessie werken daarna door en hebben tijd nodig om binnen jou op hun plek te vallen. Het kan ook vragen oproepen. Daarom kan een stukje nazorg nodig of gewenst zijn.

Contra indicaties en veiligheid

Uit onderzoek naar de stof Psilocybine komt naar voren dat het goed verdragen wordt en niet verslavend werkt. De toxiciteit ligt laag, wat wil zeggen dat er grote hoeveelheden moeten worden genomen voordat het een toxisch effect heeft. Bij Psilocybine ligt dit rond de factor 100, wat betekent dat je meer dan 100 keer de werkzame dosering in moet nemen voordat het een toxisch effect heeft. 

Het wordt geadviseerd nooit onbegeleid deze stof te gebruiken omdat de begeleiding helpt om zo ontspannen mogelijk de ervaring te ondergaan en dat voorkomt angst.

Mensen die bekend zijn met psychose, borderline, of schizofrenie worden uitgesloten van deelname. Daarnaast is er bepaalde medicatie die niet samengaat met Psilocybine. Psychofarmaca (antidepressiva) maar ook CBD olie en sint janskruid kunnen niet samen met Psilocybine. Zwangerschap en hartklachten zijn een contra indicaties.

Maak Contact

06 2451 1458
info@asclepeion.nl

Bezoek ons

 

Asclepeion
Centrum voor Persoonlijke Groei

Marijkeplein 12

3181GM Rozenburg

Algemene Voorwaarden

 

E-mail ons

2 + 7 =