De Openhaardkamer is onderdeel van een Soulkeysessie of een Vorig leven sessie en is de plek van waaruit wij de reis beginnen. In dit tussenstation van de zielswereld kun je je gids ontmoeten en overleden dierbaren, maar ook je zielsverwanten. Je kunt er een helende kleurendouche krijgen en zien welke kleur je als ziel hebt (als je eigen ontwikkeling dit toestaat). Ook kun je er jouw eigen levensboek bekijken en zien wat dit je te vertellen heeft.

De Openhaardkamer is de ruimte van waaruit we naar een Vorig leven vertrekken via een schilderij. Ook kunnen we vanuit de spiegelgang verder naar de de zielswereld reizen. Daarom is het een tussenstation.
Hieronder staat een kort verslag van een cliënt die na de inductie in de Openhaardkamer is aangekomen.

De cliënt is een man van 54.
Hij kwam de praktijk binnen met de vraag waarom hij altijd gevoelens had van buitengesloten zijn en hij vaak verdriet voelde. Ook wilde hij weten hoe hij zijn leven verdere invulling kon geven.

De cliënt, we noemen hem Lucas,  was gewend te mediteren en ging snel en makkelijk naar de droomstaat en kon de deur naar de Openhaardkamer zeer uitvoerig beschrijven. Hij ging vlot door de deur en stond toen in de openhaardkamer. Ook hiervan kon hij een zeer gedetailleerde beschrijving geven. Bij binnenkomst werd hij door de openhaard aangetrokken dus suggereerde ik hem daar naar toe te gaan.

Er waren geen andere mensen zichtbaar dus vroeg ik hem te voelen of er een verandering in energie was. Nu beschreef hij een lichtwezen, geheel doorzichtig . Het wezen straalde een diepe rust en wijsheid uit en gaf hem een sterk gevoel van veiligheid. Lucas herkende dit gevoel, hij had dit al vaker gevoeld . Dit was zijn gids, en de naam Gabriel kwam in hem op. Gabriel had een wit/zilvere uitstraling.

Een van de vragen van Lucas was waarom hij altijd gevoelens had van buitengesloten zijn, dus ik vroeg hem om aan zijn Gids Gabriel te vragen hoe hij zich meer één kon voelen met de ander.
Lucas kreeg door hij sterk verbonden was met Gabriel en dat zij samen een zeer hoog trillingsniveau hadden. Dit was ook de reden waarom hij op Aarde moeite had zich één te voelen met anderen omdat het trillingsniveau te veel verschilde. Hierdoor voelde hij zich vaak buitengesloten. Hij had een zeer sterke hunkering naar een zijn met de ander, omdat hij deze eenheid samen met Gabriel ervoer.  Doordat hij als ziel nu in het lichaam van Lucas zat was het moeilijk voor hem om op 2 plaatsen tegelijk te zijn.

Een andere vraag van Lucas was waarom hij vaak verdriet voelde. Ook dit vroeg hij aan zijn gids. Hierop kreeg hij door dat het vaak niet zijn eigen verdriet was die hij voelde. Hij was erg gevoelig voor het verdriet van anderen. Zijn sterke verlangen naar verbondenheid met de ander hield in dat hij volledig openstond voor de ander en hierdoor de emoties als de zijne aanvoelde.
Ik leerde hem een afschermtechniek aan.

Als laatste vroeg Lucas aan Gabriel wat hij hier op Aarde deed. Hij kreeg hierop geen duidelijk antwoord maar wel kreeg hij door dat het te maken had met ervaren en leren.

Ik vroeg Lucas of hij nog meer aan Gabriel wilde vragen en hierop antwoordde hij nee, het was genoeg.
Dus vroeg ik hem waar hij nu naar toe wilde in de Openhaardkamer en hij zag een witte schijf op de grond. Dit was de basis van de kleurendouche dus ik vroeg hem op de schijf te gaan staan. Nu stond hij onder de helende kleurendouche.

De douche was wit met zilver van kleur en vibreerde.

Na de douche wilde Lucas naar de schilderijen want hij werd aangetrokken door een schilderij met een jachttafereel.

En zo stapten we zijn vorige leven in. Hierover lees je meer in het volgende blog.
————-
Je ziet hier dat je al veel inzichten kunt krijgen door enkel in de Openhaardkamer te zijn. Hier heb je de mogelijkheid om je Gids te leren kennen, en hier antwoorden van te krijgen.  De kleurendouche gaf hier nog extra inzicht.
Maar ook kun je dus je overleden dierbaren hier tegenkomen en hier beelden van krijgen, of via een diep weten antwoorden van krijgen. Soms zijn de beelden scherp en bij anderen enkel wat kleuren. Het gaat ook niet zozeer om wat je ziet maar om wat je diep van binnen binnenkrijgt aan inzichten en diep innerlijk weten.